Caspe

Caspe is een gemeente in de Spaanse provincie Zaragoza in de regio Aragón.

Het heeft een oppervlakte van ongeveer 500 km² en telt zo´n 10.000 inwoners van bijna 60 nationaliteiten.

De nul-meridiaan - Meridiano Cero - oftewel de “Greenwich” meridiaan loopt dwars door Caspe.

Zaragoza, Lérida (Lleida), Reus en Tarragona liggen op ongeveer 1,5 uur rijden van Caspe en naar Barcelona is het ongeveer 3 uur rijden.

{phocamaps view=map|id=1}

Door de strategische ligging aan de grote rivier de Ebro is Caspe al eeuwenlang een belangrijke stad voor deze omgeving en de hoofdstad van de comarca Bajo Aragón-Caspe.

Schilderij Compromiso in gemeentehuisBelangrijk in de geschiedenis van Caspe, Aragon, Spanje, Europa en zelfs Latijns-Amerika was de ondertekening van de Compromiso van Caspe in 1412.

De koning stierf zonder troonopvolgers en de drie koningen van Aragón, Valencia en de Catalaanse provincies hebben zonder oorlogvoering een nieuwe koning gekozen.

Ieder jaar wordt dit het laatste weekend van juni groots gevierd met een Middeleeuws feest. In 2012 hebben de huidige koning van Spanje Felipe en zijn vrouw Letizia Caspe zelfs bezocht om het toen 600-jarig jubileum van deze Compromiso te herdenken.

Communicatie apparaat van Salamanca In 1875 bouwde Generaal Salamanca een toren in de vorm van een kasteel. Zie de foto bovenaan deze pagina.

Deze Torre de Salamanca is de belangrijkste in de verdedigingslinie van torens en forten langs de Ebro.

Met behulp van een door generaal Salamanca bedacht apparaat kon het leger met elkaar communiceren.


Dus ook als u niet wilt vissen is Caspe de moeite waard. We nemen u graag mee voor een toeristische wandeling door dit eeuwenoude stadje.

Klik hier voor de officiële website van de gemeente Caspe


Impressie Mar de Aragon


Al de cultuur en sport van Caspe in een liedje