Juli 2014: Wat die week is gebeurd ging nergens over. De Benelux Catfish Association

Het is nu inmiddels 4 weken geleden dat we onze geweldige week aan de Ebro achter de rug hebben. Ik weet nog goed het advies van Angelique toen ik belde om te reserveren. “In de warme tijden heb je er wat meer vissen, maar kleiner, in de wintertijden willen de grotere wat meer bijten, maar in mindere getale”.

Ruud met Godzilla en gids Ron, juli 2014

Met dat in ons achterhoofd, zijn wij in juli afgezakt naar Caspe om daar een week met Ron aan het water te gaan zitten.

Gewoon lekker vissies vangen, met de stille hoop er 1 te vangen die we met ons vieren uit het water konden tillen en een mooie foto van konden laten maken.

We zijn zondag voorafgaande aan de week vissen heel goed opgevangen door Angelique die voor ons de boodschappen had gedaan, waardoor we diezelfde avond goed in ons huisje konden vertoeven en ’s middags alvast even handjes gaan schudden met Ron die op de visstek bivakkeerde. Daarna terug naar het huisje en een nachtje wakker liggen om te wachten op wat komen ging. Wat die week is gebeurd ging nergens over.

Op dag 1 ging het gelijk los. 14 vissen, karpers en meerval tot 1.80m en een gewicht van 42 kg. We hadden het gewoon niet meer. Wat die week is gebeurd
ging nergens over.
Ron bleef vrolijk uitvaren en wij bleven vrolijk binnenhalen. ’s Avonds dachten we nog “gekker gaat het niet worden”. En inderdaad, het werd nog gekker. Op dag 2 gingen we verder naar 1.90m en 49 kg. 's Avonds kwam niemand lekker in slaap van de adrenaline.

Kusje voor Godzilla, juli 2014

De klapper moest echter nog komen. En die kwam aangekondigd. De hengel klapperde deze keer niet, niet “hallo hier zit een vis” maar sloeg krom en bleef in dezelfde stand naar beneden staan. Het bakbeest had niet eens door dat ie gehaakt was.

Dik een half uur later en ten koste van een totaal verkrampte rechterarm van Ruud, werd Godzilla uit het water getrokken. 2,35m en 84 kg. Er stonden 4 volwassen kerels in het water met de traantjes in de ogen van geluk. Je kunt je voorstellen dat er die avond tijdens de barbequeue bij het appartement “stale- verhale”

Vissen is denk ik een mengsel van externe omstandigheden, geluk en expertise. Die eerste 2 heb je in feite weinig over te zeggen. Met expertise kun je anticiperen op hetgeen er in de eerste 2 veranderd of een bepaalde situatie geven.
Hierin is Ron denk ik een goede visgids gebleken, die weet waar hij mee bezig als het gaat om vissen op de Ebro. Ik ben blij dat we dit gedaan hebben en al helemaal onder de begeleiding van Ron, waar vanaf dag 1 een goede klik hadden.

Met dik 40 vissen en de recordvangst van “Godzilla” heeft ons Ebro avontuur onze stoutste verwachting overtroffen. Nu nog als we met elkaar staat te kletsen en het wordt even stil is er maar 1 woord nodig om een oprechte glimlach bij elkaar tevoorschijn te toveren.

Bedankt Angelique en Ron, voor deze mooie ervaring.

Groet,
De Benelux Catfish Association
Ruud, Rudi, Bart en John