Augustus 2014: DAGELIJKSE BLOG: Op meerval- en karperjacht op de Ebro

Komende week, van 2 - 9 augustus, zal ik wederom samen met Ron Beugelink van The Compleat Ebro Angler en waarschijnlijk ook een dagje met Lee Carpenter van ProPredator op de Ebro bij Caspe/Chiprana gaan vissen. Dit keer echter niet als team voor de World Catfish Classic maar gewoon voor de fun! Samen met broer Onno, Robert Baak en mijn twee neefjes Jasper en Max. Die willen namelijk ook weleens zo’n grote meerval vangen!
Ik zal proberen via karper-magazine.nl en karper-magazine Facebook dagelijks verslag te doen van onze sessie. Een ding staat vast: het zal er heet aan toe gaan!

Tekst en foto’s: Arnout Terlouw & the Compleat Ebro Angler

Wereldkampioenen

From zero to hero! Na de successtory van het twee keer op een rij winnen van de World Catfish Classic, het officieuze wereldkampioenschap meervalvissen, in 2011 én 2012, ging de derde editie afgelopen jaar niet door.

De eerste editie wisten we, na de eerste twee dagen geblankt te hebben, op de laatste dag alsnog te winnen na een nek aan nek race met het Amerikaanse team.
From zero to hero!

From zero to hero! Een pelletmonster gevangen tijdens de World Catfish Classic.

de tweede editie werd met overmacht gewonnen

Geluk? Misschien, maar de tweede editie werd door ons met overmacht gewonnen dankzij hard werken, een uitgekiende (voer)strategie en een geolied werkend team.

Helaas geen kans om de wereldtitel afgelopen jaar te verdedig en dus ook niet weer samen met Ron en Lee vissen.

Voor de tweede keer op rij wereldkampioen!


Alweer no.1!

Deze twee sympathieke topgidsen weten waar ze mee bezig zijn! Toch vond er afgelopen maand wel een meervalwedstrijd plaats op de Ebro, georganiseerd door de lokale visvereniging van Chiprana: het CONCURSO INTERPROVINCIAL DEL SILURO EN CHIPRANA.

En wat denk je? Ja hoor, Ron & Lee, die samen weer een team vormden wonnen wederom op overtuigende wijze, mede door de vangst van meervallen van 64 en 69 kg!
Dat geeft nog maar eens aan dat deze twee sympathieke topgidsen weten waar ze mee bezig zijn!

Ron & Lee flikten het weer!

Extreem hoog water

Het water staat extreem hoog Hoe de visserij zal zijn als wij arriveren is de vraag. Het water staat extreem hoog (het meer is bijna voor 100 % gevuld!) en tot voor een paar weken was de visserij op zijn zachts gezegd moeizaam geweest.
Maar de berichten van de afgelopen weken zijn hoopgevend. Niet alleen wat aantallen betreft maar ook de grotere vissen beginnen zich meer te laten zien. Zo werden er vissen gevangen van 235 cm bij 84 kg en onlangs nog een van 224 cm en 74 kg. Hopen dat die stijgende lijn zich voortzet! Wat vaststaat is dat het er heet aan toe zal gaan met temperaturen van dik in de 30 graden. Hopelijk zijn de vissen ook ‘hot’!

Extreem hoog water… maar gelukkig ook extreem grote vissen!

Meerval én karper

een mooie dikke bonuskarper Meerval is het hoofddoel deze week, maar natuurlijk wordt er ook (gericht) op karper gevist. De Ebrokarpers zijn ook niet vies van de pellets, maar we zullen ook wat met MTC liver boilies en stickmix gaan experimenteren, in de hoop op een mooie dikke bonuskarper (of meerval!).

Er zwemmen bakken van beresterke schubs – tot over de 50 pond!


Volg de blog

Wil je meekijken over onze schouders en zien en lezen hoe het ons vergaat? Kijk dan de komende week regelmatig op de onderstaande site en houd de Facebook pagina in de gaten! karper-magazine.nl Facebook/Karpermagazine

Ik hoop in ieder geval dat mijn neefjes Jasper (16 jr) en Max (12 jr) hun eerste meerval zullen vangen en spierpijn van het drillen en het showen voor de camera zullen krijgen. En natuurlijk een t-shirt vol visslijm!

neef JasperSamen met neef Jasper op graskarperjacht… nu hopen op een grote meerval die we samen moeten tillen!

neef Max
Een steur heeft Max Baak al gevangen, maar zijn droom is het vangen van een meerval!


Arnout Terlouw


Het complete verslag staat inmiddels hier op deze website.

Zie het originele verslag op BEET.NL: Dagelijkse blog: Op meerval- en karperjacht op de EbroBEET.NL: Dagelijkse blog: Op meerval- en karperjacht op de Ebro