April 2014: Vanuit Hoogeveen naar Caspe

de Pyreneeën Vrijdag 25 april was het eindelijk zover: na lange tijd van voorbereiding, overleg en heel veel zin gingen we om 18.00 uur vertrekken vanuit Hoogeveen naar Caspe.
Henry, Andre, Jan, Jan (Bartje) Arjan en ondergetekende Harry.

Onderweg zat de stemming er al goed in en omdat we met 5 chauffeurs waren konden we regelmatig wisselen. Eenmaal in de Pyreneeën zijn we - omdat we ruim tijd hadden - een paar keer gestopt om te genieten van het prachtige landschap aldaar.

Tegen 14.30 uur zaterdag middag kwamen we aan bij de woning in Playas de Chacon waar Angelique ons met haar dochters verwelkomde. Na de kennismaking zijn we gaan boodschappen doen, lekker gebarbecued, gezellig een biertje gedronken en de volgende dag ging het avontuur dan echt beginnen.

Nadat alles een beetje was geïnstalleerd ging het dan ook los.
Ron had een prachtig kamp aan de overkant van de Ebro van het dorp Chiprana waar de twee Engelse jongens Edward en Aidan al een paar weken vertoefden.

Nadat alles was over gevaren en alles een beetje was geïnstalleerd ging het dan ook los.
Een van de grotere meervallen van de 1ste dag

Een van de 8 meervallen

De 1e dag begon gelijk al goed met aan het eind van de dag een stuk of 6 karpers en 8 meervallen, (van 50 cm tot de grootste 145 cm).

Dit beloofde heel wat voor de dagen die nog zouden komen.

Harry met een van de vele karpersMaar helaas de meerval zou het laten afweten.

De 4 dagen erop moesten we het doen met een paar karpers per dag.


André met een hele mooie karperDe laatste dag - vrijdag 2 mei - stond er veel wind en was het
eigenlijk niet vertrouwd om de meerval hengels uit te varen.
Het verversen is dan ook maar 1 keer gebeurd.


De karpers daarentegen hadden er wel zin in want er werden die dag 10 stuks gevangen. Jan en André hadden er heel veel schik in.

Jan en André hadden er heel veel schik in!

Baby meervalletje Doordat we het niet zo druk hadden konden we lekker even bijpraten met Ron en natuurlijk ging dat hoofdzakelijk over de meerval visserij en ook waarom we niet vingen.

Natuurlijk heb je nooit de garantie dat je meerval gaat vangen - het blijft natuurlijk vissen - maar de reden wisten we natuurlijk geen van allen, misschien te veel wind, te warm, te koud water, zeg het maar...

Maar zoals altijd, aan alles komt een eind, ook aan de mooie dingen in het leven. We zijn nu inmiddels weer een weekje thuis en hebben de dagelijkse “beslommeringen” weer opgepakt.

Maar met de herinneringen nog vers in het geheugen en binnenkort misschien wel weer plannen maken voor de volgende vistrip, wil ik Ron en Angelique hartelijk danken voor de goed georganiseerde week waar we met elkaar intens van hebben genoten.

De hartelijke groeten van,
De hele groep: Arjan, André, Jan, Harry, Jan(Bartje) en Henry
Van links naar rechts: Arjan, André, Jan, Harry, Jan(Bartje) en Henry