Maart 2010: Het was weer zover

. . . een trip naar Spanje om daar de machtige meerval te gaan bevissen en hopelijk wat records te kunnen verbrijzelen.

We zouden met zijn vieren gaan, Mike (ik), Laurens, Jaime en Marco. Marco zou voor het eerst de meerval gaan bevissen en de rest om hun persoonlijke records te gaan verbreken. We hadden geboekt bij The Compleat Ebro Angler met als trotse eigenaren Angelique en Ron Beugelink. Ik had al eerder kennis met hun gemaakt een paar jaar terug en was mij erg goed bevallen. Goede service en tips, niks was te gek. Ongetwijfeld zou het nu ook zo zijn, hun kennende.

vakantiehuis, meerval vakantie, karper vissen

De trip zou plaats gaan vinden van 6 tot 13 maart en we hadden de hele week Ron als gids bij ons. Heel de week heeft hij zijn stinkende best gedaan (hard werken) om ons van vis te voorzien.

We hebben ondanks dat we al vaker op meerval gevist hebben toch weer het 1 en ander bij geleerd en niet te vergeten een hoop lol met hem gehad . . . Nog bedankt Ron!!

5 Maart was het dan zover de trip kon beginnen. We zouden begin van de avond gaan rijden om zo rond twee uur te arriveren in Caspe alwaar we afgesproken hadden dat Angelique ons zou ophalen en ons zo voor te gaan naar het onderkomen van die week. We zouden dus zoals gezegd om 5 uur beginnen met mekaar op te pikken en dan richting het "zonnige" Spanje. Nou is dit in de spits en stonden dus eerst ook gelijk in de file (sorry jongens totaal mijn schuld, zal het nooit meer doen haha). Rond 7 konden we aan de reis beginnen en die liep erg voorspoedig, rond twaalf waren we al ter plaatse.

Nu had ik beloofd om een half uur voor aankomst even te bellen maar natuurlijk vergeet ik dat, maar ze kon er wel om lachen. “Typisch Hollands” zei ze.

BBQ, potje bier, ontspannen, visvakantie, vissen

Na haar gevolgd te hebben naar het huis konden we even ontspannen om vervolgens boodschappen te gaan doen. 's Avonds lekker de BBQ aan met een potje bier erbij en Baco. Ron kwam 's avonds ook nog ff langs om afspraken te maken voor de volgende dag.

We zouden rond half acht op gepikt worden om met vissen te gaan beginnen. We hadden afgesproken om zoals altijd om en om te vissen en Marco die voor het eerst mee was mocht uiteraard als eerst. Voor de rest bepaalde de dobbelsteen de volgorde (Laurens/Jaime/Mike).

Zonsopkomst, Ebro, zon, ochtend, vissen, visvakantie


Goed het weer was redelijk, weinig wind maar wel regen en koud.

Maar goed dat mag de pret niet drukken we komen om te vissen en met een paar shelters op om uit de wind te zitten en een kampvuurtje erbij was het goed te doen.


meerval hengel, meervalhengels, visvakantie


Snel alle hengels klaar maken en vissen maar. Ook nog twee hengeltjes uit voor de karper, je weet maar nooit.

karper, 25 ponder, schitterende vis, karpervakantie

Marco ging voor zoals hij steeds riep een 50 ponder . . . Helaas, dat zat er niet in.

Wel een mooie 25 ponder voor hem, schitterende vis.eerste meerval, meerval vissen, meerval vakantie

Zoals afgesproken was Marco als eerste aan de beurt en toen hij eenmaal een aanbeet kreeg wist hij even niet wat hij mee maakte.

Al was aan zijn glimlach te zien dat hij het VET!! vond.

Na een mooie dril kwam er een meerval van 1.54 m en 59 pond op de kant. Geen slecht begin zo en zeker niet voor je eerste.

Klasse Marco, welkom bij de club.
Snorremans, meerval, visvakantie, meerval vissen


De volgende was Laurens en hij mocht een meerval landen van 1.28 m 34 pond, niet een hele grote maar vis is vis, ook al wilde hij graag die 132 pond van mij verbreken (mijn record) en dat wilde ik zelf ook natuurlijk.


Maar goed we hadden de hele week nog.

persoonlijk record, meerval vissen, visvakantie

Goed nu Jaime en die moest zijn record verbreken en wilde eigenlijk niets liever dan een 100 ponder vangen.

Nou dat gebeurde, het was een spectaculaire dril waarbij hij flink in de hengel moest hangen. Nadat Ron hem geland had bleek deze vis

1.85 m 116 pond te zijn.


Gefeliciteerd James, record verbroken.


meerval met mooie kleur, mooie meerval, meerval vissen, visvakantie

Ik mocht het doen met een meerval van 1.32 m 51 pond.


Niet m’n record haha, maar ben ook aardig verziekt en m’n doel om 66 kilo te verbreken staat nog steeds.


Maar goed volgende keer lukt het misschien wel.

meerval dril, drillen, hangen in je hengel

Nou we waren rond en begonnen weer opnieuw en Marco mocht weer aan de bak. Dit was een beste dril want Laurens moest in het begin Marco even beet houden omdat de meerval hem op sleeptouw nam haha, nou je begrijpt we lachen dubbel van het lachen. Deze vis was erg strijdlustig en Marco moest een aardig robbertje vechten. Hij moest echt in de hengel hangen. Zoals je op de foto kan zien. Maar het materiaal wat we gebruikten was echt super, sowieso zijn Ron zijn spullen van prima kwaliteit.

100 ponder, meerval van 100 pond, meerval vissen

Eenmaal op de kant bleek deze vis 1.74 m 110 pond te zijn en we hebben nog nooit zo een grijns op iemands gezicht gezien haha van oor tot oor.

Dit zou de laatste zijn van die week want het weer werd slechter (veel wind) en later zou het water gaan zakken en dat is niet echt bevorderlijk voor de meerval.

21 lbs, prachtige vis, prachtige karper, karpervakantie knappe karper, karpervissen op vakantie, visvakantie Dikke vis, dikke karper, karper visvakantie

Wel kwamen er nog wat karpers uit die stuk voor stuk hun best deden om uit de mazen van het net te blijven.

Schitterend vissen met opvallend rood in hun staart (rivierkreeftjes) en hun bolle ogen (waarschijnlijk komt dit door elke keer schrikken als ze een meerval tegen komen haha . . .geintje).

veel lol, vissen met vrienden, ontspannen ontspannen, plezier, gezellig, vissen, visvakantie


Ondanks dat de meervalvangst tegenviel hebben we ontzettend veel lol gehad en dat is toch ook wel erg belangrijk.


Eind van dit jaar gaan we gewoon nog een keer proberen en waarschijnlijk kunnen we dan wel in een korte broek staan.De accommodatie was ook goed.

Grote koelkast met genoeg diepvries-ruimte (ijsblokjes), oven, magnetron, tosti-ijzer, broodrooster, tv met dvd-speler, radio-cd speler en airco/verwarming.
Beddengoed is ook geregeld, alleen wel zelf handdoeken meenemen.
Groot overdekt terras en ook weer overdekt een tweede terras met vaste BBQ.


Boot en vismateriaal is ook super
(incl. end-tackle).

boot, vissen met boot, boot visgids visgids, ron beugelink, visgids ron

De gids, Ron is ook fantastisch.
Helpt met alles, geeft info en gaat erg zorgzaam met de vis om.

Angelique staat ook altijd klaar voor je, gewoon even bellen of mailen.

fijne visvakantie toegewenst

Kortom wil je een goed geregelde meerval/karper vakantie kan ik jullie echt hun adviseren. De service is top, en zo zie ik het graag.

Surf maar eens naar hun site www.thecompleatebroangler.com

Ron & Angelique we zien jullie gauw weer!!!

Mike, Laurens, Jaime en Marco